15 de desembre

Cronologia:

15.12.1881dj Fèlix Sardà i Salvany, en un article a la Revista Popular, comenta elogiosament la sèrie de càntics religiosos que JV està editant i en publica algunes mostres [EJV III 159 n. 3]. En el mateix número es dona notícia de l’estrena a l’església de Betlem, de Barcelona, de l’himne «Oh Maria!» cantat amb la música del compositor mallorquí Joaquim Portas, organista de la parròquia [Requesens/CortèsCàntics 230].

*15.12.1896dt S’inicia a Barcelona el Procés de Montjuïc contra els anarquistes acusats de l’atemptat a la processó de Corpus de Santa Maria del Mar i algunes altres personalitats acusades de connivència, com l’escriptor Pere Coromines.

Bibliografia:

*15.12.1884dl S’inaugura a Barcelona, al Parc de la Ciutadella, una estàtua dedicada a Bonaventura Carles Aribau, autor de l’oda «La Pàtria», considerada el punt de partida de la Renaixença literària catalana.


Imatge: Catalonia Sacra. (2015). Església de la Mare de Déu de Betlem de Barcelona. https://www.cataloniasacra.cat/llocs/esglesia-de-la-mare-de-deu-de-betlem-de-barcelona/41/l_ca