12 de desembre

Cronologia:

12.12.1901dj Barcelona – Perpinyà. Avisat per Justí Pepratx júnior de la mort del seu pare, a la una de la tarda surt en tren cap a Perpinyà per assistir al funeral. Romandrà a Perpinyà almenys una nit, hostatjat al palau episcopal [EJV XI 168]. Carta a Lluís Carles Viada i Lluch en la qual li fa saber la mort de Justí Pepratx i li adjunta, perquè hi doni un cop d’ull, el text del discurs a la memòria de Joaquim Rubió i Ors que ha escrit per encàrrec de l’Acadèmia de Bones Lletres i que llegirà en l’acte d’inici del curs acadèmic [EJV XI 168; TO I 1200]. El setmanari Catalunya Artística publica en el seu suplement literari un nou plec de Canigó.

Bibliografia:

VERDAGUER I SANTALÓ, Jacint. «Nit de sang». Eco de la Montaña [Vic], any V, núm. 552 (12 desembre 1867), p. 3-4. [Poesia publicada al fulletó literari]


Imatge: pexels.com