1 de desembre

Cronologia:

01.12.1883ds La revista quizenal La Ciencia Cristiana, de Madrid, comença a publicar el treball «Estudio sobre La Atlántida, poema de D. Jacinto Verdaguer», per Francisco Díaz Carmona; el darrer fragment sortirà en el número del primer de febrer de 1884 [EJV IV 30 n. 3]. Datat a Barcelona un ofici de l’Acadèmia de Ciències i Arts, en el qual el seu president, Ángel del Romero, agraeix a JV en nom d’aquella corporació l’al·lusió que ha fet en l’oda «A Barcelona» a la tasca de qui en fou un il·lustre membre, Francesc Salvà i Campillo, inventor del telègraf elèctric (a la 22a estrofa: «…i un fill de ses entranyes / fou qui primer va prendre per missatger lo llamp») [EJV IV 103].

Bibliografia:

VIDAL I ROSICH, Cosme [Joseph Aladern]. «Lo pi de les tres branques». L’Atlàntida, any I, núm. 14 (1 desembre 1896), p. 9 [Article en què es proposa honrar amb un aplec anual el pi que JV va definir com l’«arbre sagrat de la pàtria»]


Imatge: Hemeroteca Digital. Biblioteca Nacional de España. La Ciencia Cristiana. 1883, núm. 1, pàg. 1. fragment de la portada, Disponible aquí: http://hemerotecadigital.bne.es/issue.vm?id=0025473687&page=2&search=&lang=es.