28 de novembre

Cronologia:

28.11.1885ds La Veu del Montserrat informa que a la redacció s’ha rebut rebut la versió italiana de Luigi Suñer de L’Atlàntida; que aviat se’n publicarà la traducció a l’alemany, obra d’«un alumne de la Universitat de Berlín», Everhard Vogel, i que està molt avançada la segona edició de la traducció francesa de Justí Pepratx, i es pregunta si s’han venut gaires exemplars de la traducció castellana de Francisco Díaz Carmona.

Bibliografia:

BOSCH DE LA TRINXERIA, Carles. «La llegenda de Sant Guillem de Combret, Alt Vallespir». La Renaixença, 28 de novembre de 1886. [Reproduït a La Veu del Montserrat, any IX, núm. 49 (4 desembre 1886), p. 10, i núm. 50 (11 desembre 1886), p. 9-10. [Article decidat a JV sobre la llegenda del sant, que inclou a Canigó]


Imatge: L’Atlàntida FJV https://biblioteca.verdaguer.cat/shared/biblio_search.php