24 de novembre

Cronologia

24.11.1878dg Datada a Lleida una carta de mossèn Antoni Novell en la qual li reporta la distribució que ha fet de deu exemplars de L’Atlàntida enviats per JV (un al bisbe Tomàs Costa i Fornaguera, un a la Joventut Catòlica de Lleida, un a Lluís Roca i Florejachs, un a Josep Pleyan de Porta i sis al llibreter Sol per a la venda) i li reclama l’exemplar per a ell que el poeta li havia promès [EJV II 94].

*24.11.1859dj Charles Darwin publica L’origen de les espècies.

*24.11.1897dc En la seva primera sortida fora de Catalunya després de sis anys de la seva creació, l’Orfeó Català obté tres guardons en el concurs internacional de cant coral celebrat a Niça.

Bibliografia:

Primera audición mundial de ‘Altántida’, obra póstuma de Manuel de Falla completada por Ernesto Halffter: cantata escénica en un prólogo y tres partes sobre el poema de Jacinto Verdaguer adaptado por M. de Falla: versión de concierto. Vitòria: Heraclio Fournier; Madrid: Magisterio Español, 1961. 82 p. il·l. [Programa de mà de l’estrena en versió concert al Gran Teatre del Liceu de Barcelona el dia el 24 de novembre de 1961] [Text bilingüe en català i castellà]


Imatge: http://www.turoseuvella.cat/ca/galeria-multimedia/SEU%20VELLA