23 de novembre

Cronologia

23.11.1895ds En el primer número del setmanari La Nova Catalunya, fundat i dirigit per Cosme Vidal i editat a Sitges, s’inclou un article sobre Sant Francesc, signat per «Aladern» (Cosme Vidal), en el qual constata que Verdaguer «ha respost a la calúmnia amb un poema de meravellosa poesia», el fons de la qual tanmateix critica aferrissadament pels «anacronismes» religiosos que conté [EJV IX 171 n. 3]. Datada a València una carta signada per Roc Chabàs, Josep Bòdria i dinou valencianistes més de la societat Lo Rat-Penat en la qual li fan saber que han pres l’acord de «felicitar-vos per la vostra completa vindicació» per part dels metges alienistes que han certificat la seva bona salut mental, i li trameten «la més entusiasta enhorabona» [EJV IX 170].

Bibliografia:


FOLCH I TORRES, Manuel. L’obra d’en Verdaguer. Barcelona: Imp. Religiosa, 1904. 24 p. [Text del discurs llegit el 23 de novembre de 1902 al Centre Moral Instructiu de Gràcia en la vetllada necrològica a la memòria de Jacint Verdaguer]


Imatge: Biblioteca Digital. Memoria de Madrid. La Nova Catalunya. Disponible aquí.