15 de novembre

Cronologia:

15.11.1897dlMadrid. Amb Deseada Martínez, en molt mal estat de salut, i els seus fills Empar i Manel Duran (Mercè Duran hi arribarà uns dies més tard) s’instal·len en una fonda del carrer d’Alcalá. Deseada morirà el dia 30 de novembre i JV i els fills d’ella hi restaran fins al 14 de febrer [MonjasDocInéd 45; TurróVerdVindic 81]. La revista L’Atlàntida publica la poesia «Nimfea»; inclosa a Brins d’espígol [TO IV 1104].

Bibliografia:

Solà i Camps, Josep Maria. «Verdaguer i Cambó». La Vanguardia, 15 de novembre de 1988, p. 56. [Respostes a aquest article de Jordi Font , Ernest Lluch i Francesc Espar ; Josep Maria Solà i Camps respondrà al seu torn a Ernest Lluch [Sobre l’autoatribució per Francesc Cambó d’unes actuacions en l’agonia i la mort de JV a Vil·la Joana]

Imatge: Fundació Jacint Verdaguer