6 de novembre

Cronologia:

06.11.1895dc Terrassa. Predica un novenari d’ànimes a l’església de Sant Pere [Egara, 03.11.1895]. 

El Noticiero Universal, en l’edició del vespre, publica una carta oberta del doctor Pere Manaut al doctor Joan Giné i Partagàs, titulada «El pleito de mosén Jacinto Verdaguer y el delirio de persecución», en la qual sosté que el «Dictamen pericial» no fa sinó confirmar el seu diagnòstic i insisteix a considerar Verdaguer un monomaníac religiós [EJV IX 162 n. 3]

Bibliografia:

Ferrer i Casals, Àngel Maria. «La Atlántida de Verdaguer». Hispánica [Tòquio], núm. 10 (1968), p. 37-46. [Text de la conferència pronunciada a la Universitat Sophia de Tòquio el 6 de novembre de 1964 amb motiu de la reunió anual de la Sociedad Japonesa de Lengua Española]


Imatge: Oliver Bonjoch (CC) Wikipèdia. Imatge disponible a: https://ca.wikipedia.org/wiki/Fitxer:Egara._Conjunt_episcopal.jpg