30 d’octubre

Cronologia:

30.10.1880ds Mogoda. Continua l’estada a la finca de la família López. La Veu del Montserrat reprodueix la primera part de l’estudi crític de Francesc d’A. Masferrer sobre Cançons de Montserrat i Llegenda de Montserrat que el dia 15 d’octubre va publicar La Renaixença. En el mateix número, informa que el poeta irlandès i felibre provençal William Bonaparte-Wyse està traduint L’Atlàntida a l’anglès. La Il·lustració Catalana publica un article de Modest Vidal sobre la versió musical de la poesia «La barretina» feta pel mestre Càndid Candi.

Bibliografia:

Vidal, Modest. «“La barretina. Cançó de l’últim barretinaire de França”. Lletra de J. Verdaguer i música de C. Candi». La Il·lustració Catalana, any I, núm. 12 (30 octubre 1880), p. 5-6. [Crítica musical]


Imatge: Hemeroteca digital. Biblioteca Digital Hispànica. Detall de portada.