24 d’octubre

Cronologia:

24.10.1897dg Datada a Mallorca una carta de l’arxiduc Lluís Salvador. S’excusa de respondre tan tard la carta de JV de l’11 de setembre, ja que estava de viatge a Viena i altres ciutats d’Europa, i li anuncia que li enviaran un «molt petit» llibret que ha publicat sobre el naufragi del seu iot Miramar tres anys enrere [EJV X 143]. La Publicidad i La Opinión publiquen la carta de la sèrie «Un sacerdot perseguit» titulada «L’Assilo»: «Lo vicari general de Vic [Ramon Corbella], condeixeble i company meu en lo temps de la prosperitat, me cridà un dia al palau episcopal per fer-me saber que tenia damunt totes mes obres un embarg. I ni ell, ni el doctor Morgades, qui el feia parlar, trobaren en ses arques, per deixar-me, 300 duros, que es necessitaven per estalviar-me aquella pena; com tampoc los trobà en la seva l’esplèndid marquès de Comillas…» [PlansEDP 289; TO I 354].

*24.10.1870dl Mor a l’abadia de Fontfreda (Llenguadoc) el religiós català Antoni Maria Claret, fundador dels ordes dels claretians i les claretianes.

*24.10.1889dj Mor a Bétera (Camp de Túria) el poeta valencià Vicent V. Querol.

Bibliografia:

Vayreda i Trullol, Montserrat. «El santo Rosario». Vida Parroquial [Figueres: Acción Católica Ampurdanesa], any XXIV, núm. 735 (24 octubre 1952), p. 2. [Sobre la història del rosari a partir de la poesia «Lo sant Rosari» de JV]«Gozos del beato fray Diego de Cádiz, traducidos del poema Sant Francesc». Trad. de Francesc Tomàs i Estruch. Diario de Cádiz, 23 d’octubre de 1895.


Imatge: pixabay.com