19 d’octubre

*16.19.10.1887dc Datada a Maó una carta de Joan Seguí, en la qual li agraeix la tramesa d’un exemplar de L’Atlàntida [EJV VI 111]. 

Datada a Comillas (Cantàbria) una carta de Claudi López en la qual li agraeix els consells respecte a la seva salut i li comunica que nota un cert alleujament que espera «que no lo perderé durante el invierno» [FVP T-279]. 

En una carta a Gumersindo Laverde datada aquest dia a París, Marcelino Menéndez Pelayo li comenta que, en la seva recent estada a Barcelona, JV li ha regalat un exemplar de L’Atlàntida i diu d’ell que «es uno de los poetas de más brío que han aparecido en España en lo que va de siglo» [TorrentProjecció 217; PinyolElemGrec 222].

Bibliografia:

Alberola i Benavent, Miquel. «Siboney». El País, 19 d’octubre de 2002. [Fabulació literària sobre la relació de JV i Teordor Llorente]


Imatge: Tònia Martí CC. Claustre de l’antic monestir franciscà de Maó. Avui, Museu de Menorca. Disponible a: https://ca.wikipedia.org/wiki/Museu_de_Menorca#/media/Fitxer:Claustre_del_Museu.jpg