16 d’octubre

16.10.1895dc Datada a Manresa una carta de Domènec Farreras, amb la qual li adjunta un retall del Diario de Manresa, del «primer número en què, complint ma oferta, s’ha insertat l’anunci de ses obres», i li demana una fotografia per publicar-la en una sèrie de personatges il·lustres que apareix en aquell periòdic [EJV IX 149].  Datada a Colònia una carta de Johannes Fastenrath, en la qual li agraeix la tramesa d’un exemplar de Sant Francesc: «El día en que recibo un poema de usted es para mí siempre un día de fiesta» [EJV IX 150]. El diari La Renaixença publica una recensió de Sant Francesc signada per Ernest Moliné i Brasés [DuranLaRenaix 168].

*16.10.1854dl Neix a Dublín l’escriptor i dramaturg Oscar Wilde.

Bibliografia:

Ors i Rovira, Eugeni d’. [«Xènius»] «Els llibres de Mossèn Cinto». La Veu de Catalunya, 16 d’octubre de 1908 (ed. del vespre), p. 1, i 17 d’octubre de 1908 (ed. del matí), p. 1. [Sobre la biblioteca personal de JV i en particular sobre un manual de botànica anotat pel poeta]


Imatge: Arxiu històric de la ciutat de Barcelona. Catàleg de Biblioteca i Hemeroteca. A la imatge, detall extret de Diario de Manresa aquí.