15 d’octubre

15.10.1885dj La revista Museo Balear, de Palma, publica l’article «Caridad, esperanza y fe. Tres buenas obras de este año 1885», de Josep Maria Quadrado, sobre el concepte de caritat en les obres de temàtica religiosa de JV [EJV IV 220 n. 4]. Datada a Versalles una carta de Joan Antoni Güell, fill d’onze anys d’Eusebi Güell i Isabel López, en la qual li parla de les vacances que la família està passant a París i a Versalles, on «he vist lo palau de Lluís XIV, que és molt gran, i lo Trianon de Maria Antonieta, que he sentit dir que fou molt desgraciada» [FVP T-221].

Bibliografia:

Pons, Josep-Sebastià. «Per En Verdaguer». Revue Catalane [Perpinyà], 15 d’octubre de 1911, p. 322-324.


Imatge: Biblioteca Virtual de Prensa Histórica. Detall de l’exemplar original Museo balear de historia y literatura, ciencias y artes. Arxiu disponible a: https://prensahistorica.mcu.es/es/catalogo_imagenes/grupo.do?path=1002712585