14 d’octubre

14.10.1886dc Datada a Vilafranca del Penedès una carta de Josep Torras i Bages en la qual li fa saber que ha resolt favorablement l’informe de censura eclesiàstica del llibre Excursions i viatges, el text del qual li fa l’efecte que són «brins d’espígol que formen un manat que despedeix lo bon olor de Cristo» en contrast amb «tants diaris de touristes que exhalen la ferum del sensualisme que s’és ensenyorit del món» [GaroleraIdeologia 19].

Bibliografia:

Llompart i de la Peña, Josep M. Aproximació a Verdaguer. Manacor: Ajuntament de Manacor, 1987. 14 p. (Papers de sa Torre; 3) [Text de la lliçó inaugural dels cursos de llengua catalana i cultura de les Balears pronunciada al Teatre Municipal de Manacor el 14 d’octubre de 1986]


Imatge: `Llibre Excursions i viatges . Barcelona ; Il·lustració catalana ; 1887. Biblioteca FJV