11 d’octubre

11.10.1895dv Datada a Tarragona una carta de Ramon Masifern, en la qual li diu que passarà a visitar-lo per parlar de la seva idea de fer-se religiós; també li demana que enviï a un llibreter de Tarragona 24 exemplars de Sant Francesc i 12 d’En defensa pròpia [EJV IX 141]. Datat a València un besa-la-mà de Josep Bòdria,d’acompanyament d’un exemplar del seu poemari Roselles [EJV IX 143]. Datada a Manresa una carta de Domènec Farreras, amb la qual li adjunta un retall del Diario de Manresa, que dirigeix, amb una recensió de Sant Francesc, i li ofereix d’inserir gratuïtament en aquell periòdic un anunci de les seves obres per contrarestar els esforços d’aquells qui «vos han traït, perseguit i combatut sens consideració» [EJV IX 144]. Datada a Mataró una carta de Terenci Thos i Codina, en la qual celebra l’aparició de Sant Francesc i li adjunta el retall d’una nota sobre la poesia que ha publicat al Diario de Mararó [EJV IX 145]. 
El diari Las Provincias, de València, publica una recensió de Sant Francesc («un ramillete primoroso de flores místicas dedicades al serafín de Asís») acompanyada de la poesia «La calàndria», del mateix llibre [RocaLlorente 339, 340; TO II 849].

Bibliografia:

En defensa de Verdaguer [Número especial]. La Nova Catalunya [Reus], any I, núm. 9 (11 octubre 1896). [Amb articles de «Josep Aladern» (Cosme Vidal) i Cèsar A. Torras i poesies dedicades a JV de «Josep Aladern» (Cosme Vidal) , Anton Busquets i Punset , Manuel Folch i Torres i Plàcid Vidal ]


Imatge: Pixabay.com