6 d’octubre

Cronologia:

06.10.1888ds Barcelona. Assisteix a la vetllada historicoliterària organitzada per la Lliga de Catalunya en honor del filòleg i polític provençalista Charles de Tourtoulon, present aquests dies a la ciutat [EJV VI 184 n. 3]. Datada a Lleida una carta del prevere Josep Rufes en la qual li demana que recomani el seu parent José Fernández Bravo, que sol·licita «pasar a Filipinas para ocuparse en la compañía del Excmo. Sr. Marqués de Comillas» [FVP T-483]. Datada a Sabadell una carta de Fèlix Sardà i Salvany en la qual li agraeix que li hagi enviat un exemplar de Pàtria, llibre del qual li diu que parlarà en el proper número de la Revista Popular, i, a més, li explica que ha estat al convent dels caputxins d’Arenys de Mar on li han suplicat que li demanés si els podia enviar «la limosna de una colección de tus poesías con alguna letra tuya pues ellos por ser pobres no lo pueden comprar» [FVP T-497].

*06.10.1892dj S’inaugura el tren de cremallera de Montserrat.

*06.10.1893dv És afusellat a Montjuïc (Barcelona) l’anarquista Paulí Pallàs per l’atemptat del 24 de setembre contra el capità general Arsenio Martínez Campos.

Bibliografia:

Verdaguer i Santaló, Jacint. L’Atlantide. Traducció al francès en prosa d’Albert Savine. Le Midi Littéraire [Ais de Provença], del 6 d’octubre de 1881 al 27 d’abril de 1882. [Publicat de fulletó]


Imatge: Charles de Tourtoulon. Wikipedia