29 de setembre

29.09.1895dg En una carta a Marià Aguiló, l’escriptor vigatà Lluís B. Nadal li dona complida notícia d’una trobada casual al carrer amb JV, «més polit i arreglat que una senyoreta», i del qual li diu que «l’home està molt renient i que la reacció és encara molt lluny»; li fa saber que Sant Francesc ha sortit sense censura eclesiàstica perquè el poeta no ha acceptat les observacions que li feia el censor del bisbat de Barcelona, i li expressa que ha trobat «molt augmentada aquella decadència que ja havia notat, i havien notat altres, en los tomets del Jesús Infant» [MassotCartaNadal 104].

Bibliografia:

Lluch i Martín, Ernest. «Las tragedias de Verdaguer». El Periódico de Catalunya, 29 de setembre de 1986.


Imatge: Fundació Jacint Verdaguer. Sant Francesc a cura d’Isidor Cònsul (Eumo editorial , OCEC, 2001)