24 de setembre

24.09.1897dv La Publicidad i La Opinión publiquen la carta de la sèrie «Un sacerdot perseguit» titulada «Com se premia la virtut»: «Aqueixa família [la família Duran Martínez] és l’instrument de què s’ha valgut la Providència per sostenir-me. Vostra quimera és molt gran, però hi ha una caritat a la mida de vostres odis. Vosaltres sou molt rics, però no teniu prous diners per a comprar la virtut d’aqueixa família pobra…» [PlansEDP 269; TO I 341].

*24.09.1893dg En una parada militar a la Gran Via de Barcelona, l’anarquista Paulí Pallàs atempta contra el capità general de Catalunya, Arsenio Martínez Campos, que en resulta lleument ferit.

Bibliografia:

Cònsul i Giribet, Isidor. «A propòsit de Pàtria, de Jacint Verdaguer». Avui, 24 de setembre de 2002, p. 18.


Imatge: ARCA. Arxiu de Revistes Catalanes Antigues. Detall de l’exemplar original La Publicidad. Arxiu disponible a: https://arca.bnc.cat/arcabib_pro/ca/publicaciones/numeros_por_mes.do?idPublicacion=722&anyo=1897