16 de setembre

16.09.1888dg Datada a les Llosses (Ripollès) una carta del seu cosí mossèn Joan Güell en la qual li fa diverses precisions sobre almoines i li passa comptes de la impressió de mesos de Maria, vides de Maria, septenaris i novenes [FVP T-222]. Datada a Comillas (Cantàbria) una carta de Claudi López en la qual lamenta la resposta, que no precisa, que els Pares Missioners del Cor de Jesús han donat a JV. Li explica que, segons el marquès de Casanueva, un collaret que ha comprat per al museu l’usaven «las damas ricas de la provincia de Salamanca del siglo xvi» [FVP T-280]. 

El setmanari L’Arc de Sant Martí, de Sant Martí de Provençals, publica la poesia «L’estrella del nord», dedicada al poeta holandès del segle xvii Joost van den Vondel; inclosa a Aires del Montseny [TO III 1221].


Bibliografia:

Guillamet i Lloveras, Jaume. «Verdaguer, el Mont i Canigó». Hora Nova: Periòdic Independent de l’Empordà [Figueres], 16 de setembre de 2002, p. 20.


Imatge de la coberta d‘Aires del Montseny de 1901, per Apel·les Mestres. Fundació Jacint Verdaguer.