11 de setembre

11.09.1881dg Montserrat. Assisteix a la festa de la Coronació pontifícia de la Verge, durant la qual s’estrena l’«Himne de la Coronació», formant part de la comitiva dels representants de les lletres catalanes, amb Milà i Fontanals, Collell, Rubió i Ors i Marià Aguiló [EJV III 118 n. 5].

*11.09.1886ds El bisbe de Barcelona, Jaume Català, instat per l’autoritat governativa, prohibeix a Jaume Collell de pronunciar el sermó de la missa fúnebre celebrada a l’església de Santa Maria del Mar, pels màrtirs de 1714, primer acte commemoratiu de la diada nacional de l’11 de setembre.

Bibliografia:

Asenjo i Comte, Lluïsa. «Espolla en la literatura: Canigó, llegenda pirenaica del temps de la Reconquista». La Verna [Espolla], núm. 4 (11 setembre 1996), p. 20-21.


Imatge: Fundació Jacint Verdaguer. Montserrat a Verdaguer