10 de setembre

10.09.1899dg La revista La Creu del Montseny fa una extensa crònica de la pujada al Matagalls dels dies 2 i 3 i publica la poesia «Dalt de l’ermita», llegida per Verdaguer durant aquella excursió; inclosa a Aires del Montseny [TO III 1240]. En el mateix número, s’inclou un article de Valeri Serra i Boldú, titulat «L’ànima de la creuada», en el qual explica que Verdaguer va ser l’ànima de la pujada al Matagalls; i es transcriu la carta, datada el 13 d’agost, que fra Rupert Maria de Manresa havia escrit a Verdaguer per agrair-li el número especial que la revista havia dedicat el mes de juny al cardenal Vives i Tutó.

*10.09.1893dg Se celebra a Sitges la Segona Festa Modernista, dedicada al teatre i a la música.

Bibliografia:


Gironella, Joaquim. «El santuario del Mont y Verdaguer». Ampurdán: Semanario Comarcal de FET y de las JONS [Figueres], any XI, núm. 521 (10 setembre 1952), p. 1-2.


Imatge: Biblioteca de Catalunya. Arca. Arxiu de Revistes Catalanes Antigues. Detall de l’exemplar original de La Creu del Montseny. Arxiu disponible a https://arca.bnc.cat/arcabib_pro/ca/catalogo_imagenes/grupo.do?path=1023149