8 de setembre

08.09.1887dj a 14.09.1887dc Banyuls de la Marenda. JV s’hi desplaça amb motiu de la benedicció d’una imatge de la Puríssima a l’església parroquial de la vila, obra de l’escultor Alexandre Oliva. Amb Jaume Collell i Àngel Guimerà, parteix en tren de Barcelona cap a Banyuls, on el mateix dia es fa la benedicció, seguida d’una festa literària en la qual són presents, a més dels citats, Justí Pepratx, Frederic Donnadieu, Raymond de Toulouse-Lautrec i l’escultor Alexandre Oliva, que ha vingut de París, on resideix. [La Veu del Montserrat, 17.09.1887].

*08.09.1901dg Francesc Ferrer i Guàrdia funda l’Escola Moderna, basada en la pedagogia llibertària.

Bibliografia:

Llauger i Rosselló, Miquel Àngel. «L’estrella polar de Verdaguer». Ara Balears, 8 de setembre de 2017. [Sobre Al Cel]


Imatge: Pexels.com