7 de setembre

07.09.1897dt Barcelona. Carta a Elisa Gay. Li agraeix una carta en la qual li demanava «a on so de ma pujada al Calvari» i l’assabenta de l’embargament dels llibres i dels articles que publica a la premsa «sobre ma persecució que no cessa» [TO I 1149]. La Publicidad i La Opinión publiquen la carta de la sèrie «Un sacerdot perseguit» titulada «Santa Creu de Vallcarca»: «A últims d’octubre de 1891, me donaren avís de que s’anava a malvendre una capella de la Mare de Déu, al capdamunt de Vallcarca, cinc minuts més enllà dels Quatre Camins, a mà dreta en lo punt en què la carretera d’Horta s’embranca de la de Sant Cugat. Desitjós d’evitar aquella venta, que a mi em semblava un sacrilegi, l’aní a visitar…» [PlansEDP 252; TO I 329].

Bibliografia:

Verdaguer i Santaló, Jacint. «Lo filador d’or». La Veu del Montserrat, any XII, núm. 36 (7 setembre 1889), p. 7. [Reproduïda a L’Atlàntida, any I, núm. 14, 1 de desembre de 1896, p. 2; a Joventut, any I, núm. 1, 15 de febrer de 1900, p. 5, i a La Creu del Montseny, any II, núm. 49, 25 de febrer de 1900, p. 5] [Poesia]


Imatge: Fundació Jacint Verdaguer. Fons de la Casa Museu Verdaguer. En Defensa pròpia. Obres Complets. Publicació de la Il·lustració Catalana (1914).