5 de setembre

05.09.1881dl Comillas (Cantàbria). Continua l’estada a la finca de la família López. És present en la benedicció de la capella panteó de la residència de la família López, oficiada per l’arquebisbe de Burgos amb la presència de la família reial. Data aquest dia (s. l.) la poesia «La capella. A la benedicció de la del Cor de Jesús de Comillas», dedicada a l’arquitecte Joan Martorell; inclosa a la segona edició d’Idil·lis i cants místics [EJV III 144 n. 3; TO III 159; CampsArbósIdil·lis 257].

Bibliografia:

Maduell i Sancho, Àlvar. «La ganyota d’en Verdaguer». Hoja del Lunes [Barcelona], 5 de setembre de 1977, p. 8. [Reproduïda al llibre del mateix autor Fulls dels dilluns, Barcelona, Maduixer, 2016, p. 193-195] [Semblança de JV arran de la jornada sacerdotal d’homenatge celebrada l’endemà a Vic]


Imatge: Pixabay.com