4 de setembre

04.09.1883dt Canillo – Soldeu. Pel camí, visita l’església de Sant Joan de Caselles, l’altar de la qual, escriu, «és dels més bonics que he vist. La vida del deixeble estimat de Jesús està pintada en petits retaulons de gran bellesa de dibuix i de colors». Poc més amunt, admira «una cascada hermosíssima» (la cascada d’en Moles, la més baixa de les de la vall del Riu) i, en arribar a Soldeu, constata que «groguegen (no tots) los blats, encara per segar, i en verdegen alguns». S’instal·la, versemblantment, a la vicaria, on romandrà fins al dia 7. [CasacubExcSoj 89; GaroleraExcViatg III 255].

Bibliografia:

Basili de Rubí [Francesc Malet i Vallhonrat]. «Verdaguer en la Gleva». Destino, núm. 1465 (4 setembre 1965), p. 34-35.


Imatge: Maria Rosa Ferre. (CC). Església de Sant Joan de Caselles (Canillo). Disponible a: https://ca.wikipedia.org/wiki/Fitxer:Esgl%C3%A9sia_de_Sant_Joan_de_Caselles_-_6.jpg