2 de setembre

02.09.1883dg Andorra la Vella – les Escaldes – Encamp – Meritxell – Canillo. Remunta la vall de la Valira d’Orient i passa per les Escaldes, Encamp, el santuari de Meritxell i Canillo. Pernocta a Meritxell o a Canillo. Dirà l’ermità de Meritxell a Canigó (cant XII): «Desnie-se’n la fada a la bona hora, / millor Reina i Senyora / en Meritxell trobaren estes valls. / Fa música a ses plantes lo Valira, / que d’Ordino a Soldeu, harmoniosa, / té la figura d’una immensa lira / de braços de cristalls» [CasacubExcSoj 89; GaroleraExcViatg III 254; AlbertVellaAnd 103; TO II 376].

Bibliografia:

Dalbiga, Joan. «Un centenaire: Verdaguer». La Croix des Pyrénées-Orientales [Perpinyà], 2 de setembre de 1945.


Imatge: Turisme d’Andorra. Detall de l’esglèsia de Sant Serni de Canillo. Disponible a: https://visitandorra.com/es/cultura/iglesia-de-san-serni-de-canillo