29 d’agost

29.08.1901dj El setmanari Catalunya Artística comença a publicar en el seu suplement literari, en plecs de vuit pàgines col·leccionables, el poema Canigó; l’última tramesa serà en l’edició del 13 de març de 1902. Aquesta nova edició del poema, que en serà la segona, portarà incorporada com a epíleg la poesia «Los dos campanars», i l’autor substituirà la dedicatòria del cant XI («Oliba») al bisbe de Vic Josep Morgades per una altra al bisbe de Perpinyà Juli Carsalade. El setmanari Joventut es fa ressò de l’excursió al Montseny feta pels membres de la redacció en companyia de JV el dia 18.

Bibliografia:

Massó i Torrents, Jaume. «La biblioteca Verdaguer». El Poble Català, 29 d’agost de 1910, p. 1. [Sobre l’adquisició per la Biblioteca de Catalunya dels llibres que havien pertangut a JV]


Imatge: Biblioteca de Catalunya. Arca. Arxiu de revistes catalanes antigues