23 d’agost

23.08.1891dg Sant Sebastià (Guipúscoa). Carta a Jaume Collell. Li escriu al balneari de la Puda, on Collell passa dos mesos de repòs, i li recomana que beneeixi les medecines: «jo t’aconsellaria que no prenguesses mai res sense beneir; la benedicció del sacerdot és la benedicció de Jesucrist, ho purifica tot»; també li diu: «la fresca i sobretot lo platxeri de San Sebastián no m’entren; cada dia m’hi trobo més foraster» [EJV VII 228; TO I 991]. Sant Sebastià (Guipúscoa). Carta a Joan Güell. Li fa alguns comentaris sobre qüestions de l’almoineria de la casa López, i li recomana: «No hauries de ser massa rigorós. Si s’ha de decantar la balança, sia pel costat de la caritat» [EJV VII 230; TO I 992]. La Veu de Catalunya publica en primícia la poesia «Flors a Maria»; inclosa a Roser de tot l’any (8 de juliol) i, amb el títol «Gessamí», a Brins d’espígol [TO III 921; TO IV 1089].

*23.08.1892dt Se celebra a Sitges, promoguda per Santiago Rusiñol, la Primera Festa Modernista, dedicada a la pintura, amb l’exposició de més d’un centenar d’obres.

Bibliografia:

Leterrier, Edouard. Hyacinthe Verdaguer, prêtre et poète catalan (1845-1902). Les Contemporains [París], núm. 1141 (23 agost 1914), 16 p.


Imatge: Creative Commons. Koruko Andre Mariaren basilika, casc antic de Sant Sebastià (País Basc). Disponible a: https://commons.m.wikimedia.org/wiki/File:San_Sebastian_Basilica_of_Saint_Mary_of_Coro_001.jpg#