21 d’agost

21.08.1885dv Datada a Olot una carta de Joaquim Vayreda en la qual li demana una recomanació prop de Claudi López i Eusebi Güell en favor del seu cunyat, Josep Casabò, «a quien creo conoció usted en Madrid», que aspira a ser nomenat advocat de la Compañía de Ferrocarriles del Norte [FVP 640].

*21.08.1858ds Tres joves obreres de Folgueroles, quan tornaven de la fàbrica de Roda de Ter, són assassinades a l’indret de les roques del Cós, dins el terme de Tavèrnoles, en el que serà conegut com el crim de les degollades.

Bibliografia:

Moliné i Brasés, Ernest. [Recensió]. L’Arc de Sant Martí [Sant Martí de Provençals], any IV, núm. 279 (21 agost 1887), p. 1-5. [Sobre Lo Somni de Sant Joan,]


Imatge: Google Art Project. Antoni Caba. Retrat del pintor Joaquim Vayreda. Col·lecció del MNAC. Tota la informació disponible en línia aquí: https://www.museunacional.cat/ca/colleccio/retrat-del-pintor-joaquim-vayreda/antoni-caba/010569-000