20 d’agost

20.08.1884dc Santuari del Mont. Hi continua l’estada. «A la mateixa banda de Girona, un xic més ençà, blanqueja l’estany de Banyoles com un llarg i mal arrodonit escut d’argent que aqueixos colossos ajaçats, Rocacorba i coll de Finestres, haguessin deixat a terra, a entrada de fosc, per a dormir una estona» [GaroleraExcViatg 105-113; TO I 128]. Datada a Perpinyà una carta de José María García, cònsol d’Espanya en aquella ciutat, en la qual li agraeix la tramesa de sengles exemplars d’Idil·lis i cants místics i de l’oda «A Barcelona» [FVP T-202].

Bibliografia:

Rodergas i Calmell, Josep. [Recensió]. Renaixement: Periòdic Adherit a la Unió Catalanista, any V, núm. 194 (20 agost 1914), p. 15. [Sobre els vol. IV (Caritat) i V (Canigó) de les Obres completes: Edició popular, 1914, ]


Imatge: Museus de Banyoles. Fotografia de l’estany de Banyoles disponible a: https://www.museusdebanyoles.cat/darder/Descobreix-el-Patrimoni/La-conca-lacustre-de-lEstany/Estany-de-Banyoles