18 d’agost

18.08.1901dg Sant Celoni. Puja al Matagalls, en l’ascensió organitzada per la revista Joventut per celebrar l’edició del llibre Aires del Montseny. Dalt al cim, llegeix la narració «Abraçant la Creu del Montseny»; inclosa modernament a Lo cornamusaire i altres proses. Els expedicionaris (entre d’altres, a més de JV, Antoni Busquets i Punset, Frederic Pujulà, Lluís Via, Emili Tintorer i un joveníssim Manuel Serra i Moret) fan nit a l’hostal de Viladrau [Joventut, 12.09.1901; TorrentSantHilari 228; SoldevilaMontseny 149; TO I 540].

Bibliografia:

Verdaguer i Santaló, Jacint. [Discurs de Gràcia]. La Publicidad, 18 d’agost de 1896. [Pronunciat en la festa d’atorgament de premis del primer certamen literari de l’Ateneu Gracienc celebrat al Teatre Líric de Barcelona el 17 d’agost de 1896]


Imatge: Fundació Jacint Verdaguer (Jordina Boix). Vista del Montseny des de Santa Fe.