17 d’agost

17.08.1896dl Barcelona. En el marc del Teatre Líric, pronuncia un discurs en la festa d’atorgament de premis del primer certamen literari de l’Ateneu Gracienc, del qual és president del jurat. En el mateix acte llegeix la poesia «Lo lliri de l’escut de Gràcia», lectura precedida d’una petita al·locució; la poesia, inclosa, amb el títol «Lo lliri de Gràcia», a Poesies per a ‘Barcelona’ [CodinaBarcelona(b) 313; TO I 415, 416, 417; IV 1029]. Acabada la lectura, el públic ovaciona el poeta i la gent s’empeny per arribar fins a ell. JV va trigar dues hores a poder sortir del teatre [MolesMCinto 77].Datada a Perpinyà una carta de Justí Pepratx en la qual li parla d’unes cartes anteriors enviades als domicilis de la Portaferrissa i de Vallcarca en les quals li adjuntava «un número de Le Roussillon que duia un esqueix de la bonica carta que m’escrigué M. Aimé Camp parlant de sa obra Jesús Infant» i li demana «que em done quan més aviat millor notícies de son actual situació» [EJV X 35]

Bibliografia:

López-Picó, Josep Maria. [Recensió]. La Cataluña, núm. 254 (17 agost 1912), p. 6. [Sobre Ensaig sobre ‘L’Atlàntida’ de Joan Fornell,]


Imatge: Fundació Jacint Verdaguer