9 d’agost

09.08.1886dl Mas Bac (Pruit). El bisbe de Vic, Josep Morgades, arriba a aquest mas, on aquests dies es troba JV, i hi sojorna una nit. L’endemà procedirà a la benedicció del nou altar de la capella de Sant Llorenç Dosmunts, sufragània de Pruit [La Veu del Montserrat, 14 agost 1886]. Datada a Montpeller una carta del felibre Joan Fournel en la qual li agraeix la tramesa d’un exemplar de Caritat [FVP T-199].

*09.08.1883dj Jaume Català i Albosa, bisbe de Cadis, és nomenat bisbe de Barcelona, succeint José María de Urquinaona.


Bibliografia:

Hampejs, Zdĕnek. [«Cartes inèdites de Jacint Verdaguer»]. Philologica Pragensia [Praga], vol. V (1962), p. 112-113. [Reproduïdes parcialment a Diario de Mallorca, Palma, 9 d’agost de 1962] [18 cartes de JV a Sigismund Bouška, traductor al txec de diversos llibres de JV]


Imatge: Ajuntament de Rupit Pruit Vistes de l’Agullola de Rupit des de la cinglera. http://www.rupitpruit.cat/el-municipi/el-poble-100/foto-galeria.html