7 d’agost

07.08.1895dc El Diario del Comercio es fa ressò de la carta publicada per Verdaguer el dia anterior a La Publicidad, en la qual «empieza a descorrer el velo de la repugnante cuestión que todo el mundo conoce» i anuncia la propera aparició del poema Sant Francesc [EJV IX 116 n. 2]. El diari El Imparcial, de Madrid, diu que la carta de Verdaguer publicada a La Publicidad «contiene acusaciones tan graves como poco basadas». El diari La Unión Católica, de Madrid, publica l’article, sense signar, «Mosén Jacinto Verdaguer y la prensa sectaria» en el qual es reprova l’actitud hostil de JV envers la seva família (Narcís Verdaguer i Joan Güell), el marquès de Comillas i el bisbe de Vic, l’acusa de balafiar els diners del marquès i de no tenir ganes de pagar els deutes i lamenta que es deixi explotar per la família amb qui viu (la de Deseada Martínez); JV, a En defensa pròpia, n’atribuirà l’autoria al seu cosí Narcís Verdaguer [PlansEDP 198].*


Bibliografia:

38671 Verdaguer (2000 PZ6): Main-belt Asteroid [en línia]. NASA. Jet Propulsion Laboratory: California Institute of Technology <https://ssd.jpl.nasa.gov/sbdb.cgi?sstr=38671;orb=1> [Consulta: 5 octubre 2020] [Informació bàsica i simulador d’òrbita de l’asteroide Verdaguer, descobert per l’astrònom Jaume Nomen des de l’observatori de l’Ametlla de Mar el 7 d’agost de 2000]


Imatge: Fundació Jacint Verdaguer. Coberta del llibre En defensa pròpia, a cura de Lluïsa Plans, dins OCEC (Eumo Editorial, 2012)