3 d’agost

03.08.1883dv Boí. Continua el sojorn en aquest poble. Durant deu dies visitarà els pobles de la vall, recorrerà les esglésies, prendrà notes de flora i fauna i de llegendes i farà excursions per la muntanya i un parell d’ascensions d’envergadura. Escriurà a Canigó (cant IV): «Li fa veure Boí, eixa flor que es bada / d’un caos de granit en les entranyes, / i d’aqueix bosc de puigs, ombres estranyes, / la roca dels dos Homes Encantats» [CasacubExcSoj 71-74; GaroleraExcViatg III 213-223; TO II 278].


Bibliografia:

Huguet i Mayner, Francesc de Paula. «Un record a nostra glòria catalana Mossèn Cinto Verdaguer». Baluard de Sitges: Setmanari Català, any II, núm. 53 (3 agost 1902), p. 2. [Poesia laudatòria: tres fragments]


Imatge: Patrimoni Gencat. Església romànica de Cardet, a la Vall de Boí. Disponible a: http://patrimoni.gencat.cat/ca/coleccio/conjunt-romanic-de-la-vall-de-boi