2 d’agost

02.08.1884ds Santuari del Mont. Hi continua l’estada. «Lo tro esclatava en la muntanya de Canigó i dos nous escamots de negres núvols seguien més forts lo camí dels primers, com dues ales d’exèrcit, fent rodar pel cel i per les muntanyes sos canons i fent tremolar amb ses descàrregues lo fonament de les muntanyes» [GaroleraExcViatg 105-113; TO I 126]. La Veu del Montserrat publica la quarta i última part de la narració «Excursió a l’Alt Pallars», que havia començat a publicar el 12 de juliol; inclosa a Excursions i viatges [TO I 29].

*02.08.1860dj La reina Isabel II posa la primera pedra a les obres de l’edifici de la Universitat de Barcelona, dirigides per l’arquitecte Elies Rogent.

*02.08.1881dt S’estrena al Teatre Líric de Barcelona l’òpera Carmen de Georges Bizet.

*02.08.1887dt Mor a Barcelona el poeta Francesc Casas i Amigó.


Bibliografia:

Merigó i Catot, Antoni. «Las palabras favoritas de Verdaguer». La Vanguardia, 2 d’agost de 2002, suplement «Vivir», p. 5. [Entrevista a Narcís Garolera]


Imatge: Fundació Jacint Verdaguer. Canigó. Llegenda pirenaica del temps de la reconquesta. Barcelona, Orbis, 1931. Il·lustrada per Maurici de Vassal. Detall d’un dels dotze gravats a l’aiguafort. Edició especial publicada en commemoració de la restauració del govern de la Generalitat de Catalunya