1 d’agost

01.08.1897dg La revista L’Atlàntida publica en primícia la poesia «Avui fa dos anys», referida a la seva suspensió de dir missa; inclosa modernament a Poesia dispersa [TO IV 217]. En el mateix número s’inclouen les poesies «Al cantor de L’Atlàntida», de Ramon Masifern, i «L’últim afront», també dedicada a JV, d’Antoni Busquets i Punset; també s’hi ofereix una extensa revista de premsa sobre l’embargament de les obres del poeta.


Bibliografia:

[Revista de premsa]. L’Atlàntida, any II, núm. 30 (1 agost 1897), p. 2-4. [Reproducció de les notícies sobre l’embargament de les obres de JV aparegudes els darrers dies als diaris La Opinión, El Diluvio, La Publicidad, Diario Mercantil i El Noticiero de Barcelona i El Imparcial i El Globo de Madrid]


Imatge: Fundació Jacint Verdaguer. Imatge del poema Avui fa dos anys TO IV Proa