25 de juliol

25.07.1901dj La revista Joventut reprodueix el cartell del certamen literari del Centre Catalanista Sarrianenc, que tindrà lloc el 6 d’octubre, i del qual Verdaguer és membre del jurat, i lliura en fulletó les il·lustracions «Dalt de l’ermita», de Modest Urgell, i «L’estàtua de Don Jaume», de Sebastià Junyent, com a complement gràfic del llibre Aires del Montseny que ha lliurat anteriorment en plecs enquadernables [FontbonaArts 153].

25.07.1886dg En un acte multitudinari celebrat al Teatre Novetats, de Barcelona, en protesta pel tractat hispanobritànic de lliure comerç, es llegeix un discurs enviat per Josep Narcís Roca i Farreras en què es reivindica per primera vegada la independència de Catalunya.

25.07.1898ds Espanya capitula a Puerto Rico davant l’exèrcit dels Estats Units.


Bibliografia:

Verdaguer i Santaló, Jacint. «A l’hèroe muntanyès en Josep Manso». Eco de la Montaña [Vic], any V, núm. 432 (25 juliol 1867), en fulletó annex. [Poesia]


Imatge: Biblioteca de Catalunya. Arxiu de Revistes Catalanes Antigues (Arca). Capçalera de la revista Joventut de 25 de juliol de 1901. Disponible aquí: https://arca.bnc.cat/arcabib_pro/ca/publicaciones/numeros_por_mes.do?idPublicacion=659&anyo=1901