20 de juliol

20.07.1884dg Banyoles. Continua l’estada en aquesta vila. Aquest dia, la Joventut Catòlica l’obsequia amb una vetllada literària a la font del Salt d’en Vila, a Pujarnol, dins el terme de Porqueres, en la qual llegeix un fragment de Canigó [Prats/CarreresMont 9; CarreresCaritat 17]. El periòdic Fanfulla della Domenica, de Roma, inicia la publicació de la versió italiana dels sis primers cants de L’Atlàntida, traduïts per Luigi Sunyer; l’últim fragment apareixerà en l’edició del 7 de desembre [DuboisBibliogr 483; TorrentProjecció 214].


Bibliografia:

Paler i Trullol, Enriqueta. «En la mort de nostre eximi poeta Mossèn Jacinto Verdaguer». La Veu de Tortosa, núm. 139 (20 juliol 1902), p. 3. [Reproduïda a La Veu del Montserrat, any XXV, núm. 8, 25 d’agost de 1902, p. 14-16] [Poesia obituària]


Imatge: Biblioteca di sotoria moderna e contemporanea, @BSMCstoriamoderna. Fanfulla della domencia, Roma, 1884. Any VI, Núm. 40. Sumari. Disponible al catàleg en línia: http://digiteca.bsmc.it/?l=periodici&t=Fanfulla%20della%20domenica#