16 de juliol

16.07.1890dc Barcelona. Assisteix a una sessió d’exorcismes a la Casa de l’Oració; anota a la llibreta: «Me diu: “Recorda’t del dia de la Mare de Déu del Carme, que la Verge et donarà l’escapulari de guerrer. L’arcàngel sant Miquel t’escriu en sa confraria, i amb companyia seva mai més t’has de rendir.” […] No us fiqueu en partits polítics, que tots són governats per Satanàs […]. Penitència, sacrifici i oració sia vostre partit […]» [CondeminasExorc 68; BadaManuscr 169].

*16.07.1884dc Mor a Vilafranca del Penedès Manuel Milà i Fontanals, erudit i crític literari, mentor de JV.


Bibliografia:

Veuillot, François. «Mosén Cinto». La Academia Calasancia: Órgano de la Academia Calasancia de las Escuelas Pías de Barcelona, any XII, núm. 272 (16 juliol 1903), p. 21-25. [Article commemoratiu en el primer aniversari de la mort de JV]


Imatge: Cabosaroque. Instal·lació sonora Dimonis (2019), a partir del llibre homònim d’Enric Casasses sobre les llibretes d’exorcismes de Verdaguer