12 de juliol

12.07.1895dv El notari de la Cúria eclesiàstica del bisbat de Barcelona, per encàrrec del Tribunal Eclesiàstic de Vic, lliura al domicili de JV la tercera citació perquè es presenti a la seu del bisbat vigatà davant el vicari general [PlansEDP 87 n. 258]. 
Barcelona. Carta a Josep Morgades, bisbe de Vic. Li diu que ha rebut la tercera citació del Tribunal Eclesiàstic i que no podrà anar a Vic perquè no es troba bé; i afegeix: «M’han dit que Vostra Excel·lència ha demanat al govern una ordre perquè m’agafe la Guàrdia Civil. Per si acàs això succeeix, estan ja escrites a punt de publicar totes les infàmies, villanies i vergonyosos delictes (que Vostra Excel·lència sap i que ignora) comesos contra aquest pobre capellà que Vostra Excel·lència diu que estima com un fill» [EJV IX 98; TO I 1084].


Bibliografia:

Maragall i Gorina, Joan. «Del Montjuïc. En la tomba nova d’en Verdaguer». La Il·lustració Catalana, núm. 6 (12 juliol 1903), p. 13. [Reproduïda als llibres del mateix autor Enllà, Barcelona, Tip. «L’Avenç», 1906, p. 27-29; Llibre de poesies de Joan Maragall per servir de lectura a les escoles de Catalunya, Barcelona, Mancomunitat de Catalunya, 1917, p. 101, i Poesia completa, ed. a cura de Glòria Casals i Lluís Quintana, Barcelona, Edicions 62, 2010, p. 247-248] [Poesia]


Imatge: Jordi Domènech i Arnau. Campanar romànic de la Catedral de Vic. En primer terme, l’escultura de l’Abat Oliba. Disponible: https://www.flickr.com/photos/ziol/9697856/