9 de juliol

09.07.1893dg El diari Las Provincias, de València, publica una crònica signada per «Valentino» (Teodor Llorente), titulada «Santa María de Ripoll», sobre els actes del Mil·lenari de Ripoll, als quals va assistir, i en què narra la visita que l’escriptor valencià, en companyia de Jaume Collell, va fer a JV a la Gleva; el va trobar «pálido, ojeroso, vestido con su modesta sotana, y cubierta la frente, creadora de tantas maravillas, con el negro birretillo de los curas de aldea» [TorrentGleva 68 n. 18; RocaLlorente 337]. 

El setmanari La Veu de Catalunya publica les poesies de Roser de tot l’any corresponents als dies 9 a 15 de juliol.


Bibliografia:

«Traslació de les despulles de Mossèn Cinto». Cu-cut!, any II, núm. 80 (9 juliol 1903), p. 5-6. [Reportatge fotogràfic. Sense text]


Imatge: Fundació Jacint Verdaguer. Portada de la 1a edició en llibre de Roser de tot l’any (1894). Exemplar propietat de M. Carme Bernal.