8 de juliol

08.07.1886dj Datada a Montpeller una carta circular signada pel secretari de la Mantinença de Montpeller del Felibritge, Alfons de Ròca-Ferrièr, en la qual es convida el destinatari a assistir a la felibrejada i actes connexos a Montpeller el dia 18 d’aquest mes i es detalla el programa d’actes i l’assistència de JV, que «serà acoumpagnat en Lengadoc per una delegacioun barcelounesa» [FVP T-462].

*08.07.1875dj S’inaugura el tram de ferrocarril entre Granollers i Vic, amb què aquesta darrera ciutat queda connectada per tren amb Barcelona.


Bibliografia:

Commemoració del centenari del naixement de Mn. Jacint Verdaguer: poeta nacional català. París: Cultura Catalana, 1945. 4 p. [Programa de l’acte celebrat a la Salle des Sociétés Savantes de París el 8 de juliol de 1945 per l’associació d’intel·lectuals catalans Cultura Catalana]


Imatge: Estació de ferrocarril de Vic. Generalitat de Catalunya. Patrimoni (disponible a http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=24569)