5 de juliol

05.07.1879ds Data aquest dia (s. l.) la poesia «Ausona en la festa de Sant Miquel dels Sants»; inclosa a Pàtria [TO III 685].

Datada a Waterford (Irlanda) una carta del poeta irlandès i felibre provençal William Bonaparte-Wyse en la qual li agraeix la tramesa d’un exemplar de L’Atlàntida i li’n fa grans elogis, alhora que li parla de la seva pròpia producció poètica [FVP T-48; Solà/TorrentsFons 33].

La Veu del Montserrat reprodueix la poesia «Homenatge d’amor en celebració del primer centenar de la beatificació del gloriós Sant Miquel dels Sants, fill i patró de la ciutat de Vic»», ampliació de la composició «Homenatge a Sant Miquel dels Sants i crida de les festes…» donada a conèixer el juliol de 1866 dins la crida de la festa major de Vic; inclosa a Pàtria amb el títol «Ausona en la festa de Sant Miquel dels Sants» [TO III 685]. En el mateix número s’insereix la poesia «Record a Balmes»; inclosa, ampliada, a Pàtria amb el títol «A Vic en l’aniversari de la mort de Balmes» [TO III 608].

*05.07.1899dc Se celebra a Sitges la Cinquena Festa Modernista, dedicada a la música i al teatre.


Bibliografia:

Commemoració del 118è aniversari del traspàs i 175è aniversari del naixement de Jacint Verdaguer: Acte d’homenatge al poeta a la seva tomba. A cura de Teresa Clota. Barcelona: Indrets del Record, 2020. 24 p. + un plec de 4 p. [Amb les salutacions institucionals de la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Mariàngela Vilallonga; de l’alcalde de Folgueroles, Xavier Roviró, i de la directora de la Fundació Jacint Verdaguer, Jordina Boix, i amb articles de Joan Vilamala i Teresa Clota i tres poesies de JV] [Programa de mà de l’acte celebrat el 5 de juliol de 2020 al cementiri de Montjuïc de Barcelona]


Imatge: Fundació Jacint Verdaguer.