4 de juliol

04.07.1901dj El diari La Renaixença es fa ressò de la falsa notícia de la mort de Verdaguer publicada al diari Le National, de París, el 28 de juny [CampsRecepFr 303]. 

La revista Joventut es fa ressò de l’estada de Verdaguer a Berga el 24 de juny, amb motiu de la festa del certamen literari que presidí, i lliura en fulletó la il·lustració «Lo trobador», de Joan Brull, com a complement gràfic del llibre Aires del Montseny que ha lliurat anteriorment en plecs enquadernables [FontbonaArts 153].

*04.07.1895dj Mor a Barcelona el dramaturg i poeta romàntic Frederic Soler i Hubert, «Serafí Pitarra».


Bibliografia:

«Un gran elogio del Ampurdán». AmpurdánSemanario Comarcal de FET y de las JONS [Figueres], any IV, núm. 145 (4 juliol 1945), p. 3-5. [Traducció al castellà del discurs presidencial dels Jocs Florals de la Bisbal d’Empordà llegit per JV el 15 d’agost de 1901]


Imatge de la coberta d‘Aires del Montseny de 1901, per Apel·les Mestres. Fundació Jacint Verdaguer.