3 de juliol

03.07.1883dt Perpinyà – Prada. Diu missa a l’església parroquial de Sant Josep de l’Estació, de Perpinyà, i tot seguit es desplaça a Prada, on inicia un sojorn al Conflent que durarà dues setmanes. A Prada s’instal·la per quatre dies al Seminari Menor, on farà amistat amb mossèn Pere Bonet, professor de retòrica. Aquest mateix dia, a la tarda, es desplaça a Sant Miquel de Cuixà, i s’assabenta que fa tot just un mes el recinte ha estat adquirit per «uns protestants» i que ja no hi ha altar ni sants. «Los nois que habiten en lo monestir m’insulten des de la terrassa, o, millor dit, insulten la sotana, allí on un mes abans hauria estada tan ben rebuda» [CasacubExcSoj 49-51; GaroleraExcViatg III 172; TO I 149].

*03.07.1878dc El rei Alfons XII d’Espanya crea el marquesat de Comillas i n’atorga el títol de marquès a Antonio López y López.

*03.07.1899dl Comença la protesta contra els nous impostos coneguda com el Tancament de Caixes.


Bibliografia:

Monserdà de Macià, Dolors [Dolors Monserdà i Vidal]. «A la glòria catalana l’eminent poeta mossèn Jacinto Verdaguer».La Veu del Montserrat, any IX, núm. 27 (3 juliol 1886), p. 6. [Reproduïda al suplement «Biblioteca Artística i Literària» de L’Arc de Sant Martí, Sant Martí de Provençals, any III, núm. 167, 11 de juliol de 1886] [Poesia laudatòria]


Imatge: CUXA. Abbaye Saint Michel de Cuxa. Recuperat de: https://abbaye-cuxa.com/index.php/participer/