1 de juliol

01.07.1902dt Els directius de la societat Lo Rat-Penat, de València, assisteixen a una missa en sufragi de JV al cambril de la Verge dels Desemparats [Las Provincias 30.06.1902]. 

Lo Sometent, de Reus, publica l’article «En Verdaguer i Mallorca», de Gabriel Alomar. 

El diari Heraldo Alavés, de Vitòria, es fa ressò de la sessió necrològica celebrada el dia anterior a l’Ateneu de Saragossa. 

La revista Cronache della Civiltà elleno-latina, de Roma, publica l’article «Verdaguer, Mistral et Carducci», de Jean Carrère. 

La Revista Blanca, de Madrid, de tendència anarquista, publica unes pàgines obituàries dedicades a JV amb els articles «Los dos Verdaguer», de Jaume Brossa; «Verdaguer», de Mariano de Cavia; «Verdaguer», d’Ignasi Bo i Singla; «Jacinto Verdaguer, como poeta», de Joan Pérez Jorba; «Mosén Jacinto Verdaguer», d’Ignasi Iglésies; «Jacinto Verdaguer, cura y poeta», d’Eudald Canibell; «El corazón del artista», de Federico Urales (Joan Montseny).

*01.07.1893ds a 03.07.1893dl Se celebren a Ripoll els actes de la consagració del monestir després de les obres de restauració.


Bibliografia:

Guix i Sugranyes, Josep Maria. «Una página inédita de la vida de Verdaguer. Huellas de gran nota en Argentera y Escornalbou. Verdaguer y los reusenses Bartrina y Gaudí». El Correo Catalán, 1 de juliol de 1965, p. 9.


Imatge de Lo Somatent (1902). Biblioteca Virtual de Prensa Histórica. Recuperat de: https://prensahistorica.mcu.es/es/catalogo_imagenes/grupo.do?path=1001489770