30 de juny

30.06.1884dl Barcelona. Assisteix a la reunió anual de la mantinença felibrenca de Catalunya, a casa de Manuel Milà i Fontanals, amb l’assistència de Marià Aguiló, Josep Blanch, Lluís Cutxet, Francesc Matheu i altres majorals [EJV IV 157]. 

Barcelona. Carta a Frederic Mistral. Li dona compte de la reunió de la mantinença felibrenca de Catalunya, celebrada el mateix dia, i li diu que han parlat «de Unió de nostres llengües i pobles que Déu ha fet germans» i que «lo Felibritge, si a Déu plau, no és pas mort, ni morirà per ara en nostra terra» [EJV IV 157; TO I 885] 

Barcelona. Carta a Joan Oliva, bibliotecari de la Biblioteca Víctor Balaguer. Li demana si a la biblioteca hi ha el llibre Oasis de Joan Mañé i Flaquer; «D. Claudi López ho desitja saber.» [ComasNovaDoc 162].


Bibliografia:

El cantor de Guadarrama [Lorenzo García Huerta]. «A Verdaguer (el poeta mártir)». El Álbum Iberoamericano[Madrid], núm. 24 (30 juny 1902), p. 6-7. [Poesia obituària]


Imatge: pexels.com