29 de juny

29.06.1886dt La Veu de la Comarca, de Valls, dona compte de l’estada de JV a la ciutat amb motiu del certamen literari: «Per la vetlla hi hagué gran retreta en la plaça de Prim i serenata i castells al davant de la casa del Sr. Cosidó, amb motiu de festejar l’arribada del celebrat poeta i president del jurat de nostre certamen literari, Rnt. D. Jacinto Verdaguer.»

*29.06.1899dj Entra en vigor el tractat pel qual Espanya ven a Alemanya les últimes colònies del Pacífic (els arxipèlags de les Carolines, les Palau i les Marianes) a causa de la impossibilitat del Govern espanyol de mantenir-les.

*29.06.1900dv S’inaugura a Barcelona la plaça de braus de les Arenes, sota projecte arquitectònic d’August Font i Carreras.


Bibliografia:

Mestre i Puig, Josep. «El poeta i el poble». La Penya [Sant Pere de Ribes], núm. 52 (29 juny 1913), p. 1-2. [Manifest llegit al Cine Delícies de Molins de Rei el gener de 1913 en una vetllada en favor d’erigir un monument a Verdaguer]


Imatge: pexels.com