23 de juny

23.06.1893dv Santuari de la Gleva. Carta a Claudi López. Li parla de la «immensa ditxa» d’haver estat calumniat per amor de Jesucrist i d’«haver passat per boig com Ell», i després de diverses consideracions amargues diu que «abans me deixaré ficar a la presó, desterrar i matar que no faré traïció a aqueixa divina voluntat»; i acaba: «No es moleste vostè en consultar nous metges respecte a la meva salut. Consulte el Metge del cel, que me la dona tan bona com la desitjo i li demano cada dia per vostè i per tota sa família molt estimada» [EJV VIII 105; TO I 1020]. 

En una carta del P. Francisco Blanco a Jaume Collell, en resposta a la de Collell del 27 de maig, l’agustí expressa la sorpresa pel fet que JV ja no estigui a la casa López i li demana un aclariment sobre el particular: «Ruégole me lo aclare en lo possible y me diga cuál es la situación del sacerdote-poeta» [MonjasDocInéd 50].

*23.06.1863dt S’inaugura la línia de ferrocarril de Barcelona a Sarrià, amb tracció a vapor.


Bibliografia:

Busquets i Punset, Anton. «Impressions. 23 de juny». Joventut, any III, núm. 125 (3 juliol 1902), p. 13-14. [Apunts sobre el funeral per JV fet a Folgueroles el 23 de juny de 1902]


Imatge: Fundació Jacint Verdaguer.